Advent— čas pričakovanja

Mar nismo nekoliko nestrpni, kadar kdo sporoči, da prihaja? Ni rečeno, da smo vsakogar enako veseli. Manj ko nam je ljub, bolj hitimo pospravit. Naj opazi, da imamo radi red. Taki smo do neke mere vsi. Kdo pa želi biti opravljan?

Neverjetno, koliko obzira do sebe premoremo. Radi bi se čim bolj svetili. Prav zdaj je čas pričakovanja in pravimo mu advent. To pomeni prihod; adveniat regnum tuum; pridi k nam tvoje kraljestvo. Pospravit bo treba, dejati v red svojo razmetanost na vse strani, da bi se videlo čez. Tako nam advent trka na vest in srce. Nekdo prihaja, vsaj želi priti! Če ljudem izpolnimo želje, a Bogu jih pa ne bomo? Saj ima samo eno! Eno sámo. Da bi ga sprejeli, ko prihaja mimo.

Mimo oken, vrat tiho, rahlo hodi najzvestejši Brat; trka: mir vam bodi. Mir ljudem na zemlji da je bilo slišati peti angele ob Jezusovem rojstvu. Te pesmi nebesa nikoli ne pozabijo. Ali se mi zavedamo njenega pomena? Obvarovani smo vojne, žal pa znotraj nas divja kak boj. Če, potem zmage ne bo brez zakramenta in zelo dobro vemo, katerega. Božič - mali Bog, Bogec – trka na srce, da bi se odprlo za Ljubezen. Mimo oken, vrat tiho, rahlo hodi…Naj vstopi!

B. Golob

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik