Vsi Sveti, zahvalna nedelja in Kristus Kralj

Pridi k nam Tvoje kraljestvo. A ker Slovenci v zgodovini nismo bili kaj prida obdarjeni s kralji in kraljestvi, smo v očenašu sprva molili: pridi k nam Tvoje bogastvo. Brez kraljestva smo tudi zdaj, a saj prosimo s to besedo za nebeške in ne za zemeljske dobrine. Praznujemo praznik Kristusa Kralja. Mogočno zadoni cerkvena himna o Njem.

 

 

Tudi v posvetnem življenju kralji niso izumrli; niti kraljice. Samo skok in že smo v Westminstru! Čeravno ima nam bližnja kraljica le bolj protokolarno vlogo, ji nihče ne zmanjšuje družbenega pomena; po pravnem redu ji sledi naslednik. Iz šolskih časov nam je znan Kralj na Betajnovi. Kot mogočneža ga je ponazoril Ivan Cankar. Sicer pa nam je kraljevsko življenje znano predvsem iz pravljic. Princi in princese in slovesne poroke. Tudi kakšne vojne med kraljestvi. Če se vse dobro premisli, niti ni tako vabeče biti kralj. Kristusu smo pa dodali prav to čast. Za njegovo kraljevanje so šli in gredo v boj številni bojevniki, in ker se imenujemo kristjani, je to tudi naša dolžnost. Kje je naše bojno polje? Kar doma, kar v službi, kar v šoli, kar na cesti, kar na plaži, kar na tržnici. Tudi na zahvalno nedeljo mu recimo na srce: Hvala, Kristus Kralj!

B. Golob

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu

 

URADNE URE SO PO VSAKI SVETI MAŠI

MED DELAVNIKI.

VSTOPATE Z ZAŠČITNO MASKO.

 

Telefonske številke:

01/705 89 60 ali

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ


Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik