Splošna obvestila za januar 2016

TEDEN MOLITVE ZA EDINOST:
od 18. januarja do 25. januarja, do praznika Spreobrnitve apostola Pavla, obhajamo teden molitve za edinost kristjanov. »Poklicani smo, da oznanjamo slavna Božja dela« je letošnje geslo. Hvaležni smo, da smo Božje ljudstvo, po krstu postavljeni v dostojanstvo božjih otrok. Krst nas povezuje z vsemi drugimi kristjani, ki jih zato »katoliška Cerkev objema z bratskim spoštovanjem in ljubeznijo.«

NEDELJA SVETEGA PISMA - 31. januar: na zadnjo nedeljo v januarju se posebej spominjamo knjige vseh knjig – Svetega pisma. Bog ve kdaj in na kakšen spomin je vezano naše prvo srečanje s Svetim pismom. So bile to pripovedi naših babic takole ob večerih, mogoče slikanica, prava knjiga ali že zgoščenka (CD). Vse to so zgolj posode za Božjo besedo, ki se spreminjajo s časom. Vsebina – BOŽJA BESEDA – ostaja v vseh časih ista in nespremenjena. Na njej temelji naša krščanska vera. Bogu se lahko zahvalimo za ta neprecenljivi dar naše vere.

SVEČNICA - v ponedeljek, 2. februarja je praznik Jezusovega darovanja. Sveti maši bosta v Starem trgu zjutraj ob 8h in zvečer ob 18h, v Babnem polju ob 19h. Pri vseh mašah bo na začetku blagoslov sveč. Prinesite svoje sveče od doma, ali pa jih preprosto po maši vzemite blagoslovljene domov. Prižigali jih boste predvsem ob stiskah in ob času hude ure. Po ustaljeni navadi bodo vaši darovi za te sveče namenjeni za razsvetljavo v cerkvi.

Sreda, 3. februarja - sv. BLAŽ:
Cerkev vsako leto na god sv. Blaža deli Blažev blagoslov. Na njegovo priprošnjo prosimo Boga, naj nas varuje bolezni v grlu in vsakega drugega zla, ki nas lahko doleti. Kdor bo želel, mu bo duhovnik ta dan pri maši podelil tudi Blažev blagoslov.

PRVI PETEK: petek, 5. februarja: na prvi petek bo možnost za sv. spoved ob 8h in zvečer eno uro pred večerno sv. mašo. Preko dneva bom obiskal bolnike in ostarele v župniji in jim prinesel Najsvetejše na dom.

PRIPRAVA NA OBISK MARIJE ROMARICE IZ FATIME - V SVETEM LETU USMILJENJA:
V pripravi na Marijin prihod v Slovenijo, ko bo njen kip iz Fatime poromal po vsej naši domovini, bomo obhajali PET prvih sobot od 6. februarja do 4 junija 2016.
Vabljeni, da:
* opravimo spoved v duhu zadoščevanja Marijinemu brezmadežnemu Srcu
* prejmemo zadostilno sv. obhajilo
* zmolimo del rožnega venca
* petnajst minut delamo družbo Marijinemu Srcu s premišljevanjem ene ali več skrivnosti rožnega venca
* vse to izvršujemo z namenom zadoščevanja Marijinemu Srcu.

NAMEN te prvosobotne pobožnosti je:
* vsakodnevna molitev rožnega venca
* obnovitev in poživitev družinske molitve
* Priprava na posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu ali obnovitev te posvetitve.
V Starem trgu bo na prvo soboto eno uro pred večerno mašo skupna molitev in češčenje Jezusovega in Marijinega Srca. Vabljeni!

DAN ODPRTIH VRAT katoliških gimnazij:
ŽELIMLJE: Gimnazija Želimlje in dom Janeza Boska v Želimljem vabita devetošolce na dan odprtih vrat v soboto, 23.1.2016 od 10. ure naprej.
ŠENTVID: Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu pa vabita na dan odprtih vrat v soboto, 30.1.2016 od 8. ure dalje. Spoznali boste pouk v gimnaziji, številne obšolske dejavnosti in pestro življenje v dijaškem domu.

INFORMATIVNA DNEVA: Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu vabita osnovnošolce in devetošolce na informativna dneva v petek, 12.2. ob 9h in 15h, in v soboto, 13.2.2016 ob 9h. Prav tako vabi tudi Gimnazija Želimlje.

Priprave na krščanski zakon v naši dekaniji CERKNICA:
ŠOLA ZA ZAKON bo potekala vsak 1. in 4. petek v mesecu, od 19h do 21h, v prostorih župnišča Cerknica. Obsega 14 enot ter se začne v petek, 22. jan. 2016. Nudi globlji vpogled v vajino pripravljenost in dozorelost za skupno pot v zakonski zvezi. Prisoten je tudi zdravnik ter razlaga naravne metode spočetij. Prijave in informacije vsaj 2 tedna pred začetkom na: anton.marinko@rkc.si; ali SMS na 041/552-829; prispevek za stroške je 20 eur za par. Vabljeni!

TEČAJ ZA ZAKON v dekaniji Cerknica bo potekal: 13., 20., 27. februarja in 5., 6. marca, vsak večer od 19h do 21h. Začetek bo 13. februarja. Z vami bodo zakonski par, zdravnik in duhovnik.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Marklej

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik