Splošna obvestila julij 2016

POČITNICE NA MORJU - RISIKA
- otok Krk: Tudi v tem tednu (od pon. 4.7. do pet. 8.7.) bomo ponovno odšli na morje na otok Krk v Risiki z drugo skupino ministrantov, mladino in družinami. V tem času me bo nadomeščal g. Simon Onušič (tel. 031/494-200) V nujnih zadevah se obrnite nanj, najlažje ga boste dobili pred ali po večerni sv. maši. Uradoval bo v kaplaniji.

ŽEGNANJE sv. Benedikt - KOZARIŠČE:
v soboto, 9. julija, bo soseska sv. Benedikta (11.7.) v Kozariščah pred godom svojega zavetnika obhajala žegnanjsko mašo ob 17.30h. Vabljeni!

ŽEGNANJE sv. Marjeta - ŠMARATA:
v soboto, 16. julija, bo soseska sv. Marjete (20.7.) v Šmarati obhajala žegnanjsko sv. mašo bo 17.30h. Vabljeni!

KRIŽNA GORA - v soboto, 23. julija, bo ob 8h zjutraj zaobljubljena sv. maša ob koleri leta 1855 za VRH in PUDOB.

ŽEGNANJE sv. Jakob Starejši - PUDOB:
v soboto, 23. julija bo soseska sv. Jakoba (25. 7.) v Pudobu pred godom svojega zavetnika obhajala žegnanjsko sv. mašo ob 17. 30h. Vabljeni!

ORATORIJ 2016 - ZDAJ GRE ZARES:
Tudi letos bomo naši v župniji Stari trg pripravili oratorij in sicer bo prvi teden v avgustu: od 1. do 5. avgusta 2016. Na oratoriju 2016 bomo pod naslovom »Zdaj gre zares« spoznavali znano zgodbo o OSTRŽKU, ki jo je pred več kot sto leti napisal Carlo Collodi. Ostržek je postal slaven predvsem zaradi filma Walta Disneyja leta 1940. Kako otroku, ki je otroško igriv, vedoželjen in brezskrben pomagati odrasti v odgovorno osebo? To se sprašujete mnogi starši. Ostržek pri tem ni bil nič drugačen. Vseskozi si želi, da bi se iz lutke spremenil v odgovorno osebo, vendar ga različne skušnjave prehitro zavedejo. Odraščanje ni preprosto dejanje, temveč je pot, ki jo mora prehoditi vsak posameznik. Od nas zahteva odločitev, napor in vztrajnost. Vedno pa oseba pri tem odraščanju potrebuje sopotnika.

Čaka nas torej tudi letos pet dni polnih smeha, zabave, zanimivih novih iger, ustvarjalnih delavnic in sploh vsega lepega. Skušali se bomo česa novega naučiti. Najlepše je preživljati prosti čas skupaj s svojimi prijatelji, zato vabljeni otroci od 6. leta starosti naprej. Starši boste lahko prijavili otroke od 17. julija naprej (prijavnice boste dobili v cerkvi pod korom).
Sestanek za mlade animatorje, ki boste pomagali oblikovati oratorij, bo v petek, 15. julija ob 20h. Več informacij bo v naslednji številki.

KRIŠTOFOVA NEDELJA - 24. julij - blagoslov avtomobilov »MOJ DAR BOGA SLAVI – ZA VSE PREVOŽENE POTI«
Vaša dobrota rešuje življenja – to se pokaže vsako leto ob Krištofovi nedelji. Pri svetih mašah bomo molili za božje varstvo na vseh naših poteh, po vsaki maši pa bo blagoslov vozil. Ob tej priložnosti vas tudi prosim, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite svoj dar za misijonska vozila. Bog vam povrni in sveti Krištof naj vas varuje!

VRAŽJI VRTEC - v nedeljo, 31. julija ne bo nedeljske sv. maše v farni cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju, ampak ob 8.30h v VRAŽJEM VRTCU za vse pobite domačine. V primeru slabega vremena bo maša v farni cerkvi.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Marklej

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik