Splošna obvestila avgust 2016

VELIKI ŠMAREN - MARIJINO VNEBOVZETJE:
v ponedeljek, 15. avgusta, obhajamo slovesni in zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja, veliki šmaren. Vsako leto se na največji Marijin praznik posvetimo Devici Mariji in izročamo v njeno varstvo. Radi poromajmo ta dan v Marijine romarske cerkve.
Ta dan bo sv. maša v Starem trgu ob 7h, v Babnem polju ob 8.30h in v VIŠEVKU, ki obhaja tudi žegnanje, ob 10h. Vabljeni k Mariji Vnebovzeti!

NADŠKOFOVA SPODBUDA IN PROŠNJA:
Po celem svetu, v zadnjem času vedno več tudi po Evropi, doživljamo stopnjevanje nasilja, ki presega vse razumne meje in je onstran vsega človeškega. V ljudeh zbuja negotovost, rojeva strah in se morda kažejo že prvi zametki sovraštva.
Kristjani se moremo in moramo temu upreti na zelo krščanski način. Kakor naši predniki v preteklosti, se tudi mi lahko z vero, zaupanjem in pobožnostjo obrnemo na Boga ter ga prosimo za varstvo in pomoč. Primerno je, da mu to prošnjo izročimo po posredovanju naše nebeške Matere Marije.
Zato vas spodbujam in prosim, da na praznik Marijinega vnebovzetja pred mašo molite rožni venec s prošnjo za varstvo pred terorističnimi napadi in za preprečitev sovraštva. V duhu fatimskih sporočil bi lahko zmolili kar častitljivi del rožnega venca.
Vabljeni torej na praznik v čimvečjem številu k molitvi v ta namen pol ure pred mašo v Viševku in v Babnem polju!

Sv. ROK - LOŽ - po godu svojega zavetnika soseska sv. Roka v Ložu obhaja v soboto, 20. avgusta, (16. avg.), žegnanjsko sv. mašo ob 17.30h za vse pokojne iz soseske. Vabljeni!

POROKA: v soboto, 20. avgusta, ob 15h se bosta v kapeli Žalostne Matere Božje na Dolenjih Poljanah poročila Marko KRANJC in Klavdija ARNEŽ iz Iga vasi. Želimo jima obilo Božjega blagoslova na njuni življenjski poti.

ROMANJE NA RAB: v soboto, 20. avgusta, bomo poromali na Rab, da počastimo in se spomnimo vseh umrlih na Rabu. Ne pozabimo jih. Odhod avtobusa bo iz Starega trga ob 5h zjutraj, vozil bo preko Babnega Polja, s seboj vzemite svoj osebni dokument. Prosimo, da ste točni.

Gibanje PRENOVA V DUHU: V petek in nedeljo, 19. in 21. avgusta 2016, bo v župnijah Bloke in Sodražica, gost Donald Turbitt, karizmatik iz ZDA.
V petek, 19. avgusta, bo ob 19. uri posebno srečanje pri Fari za moške, sledi sveta maša ob 20. uri in po maši srečanje za žene in ostale.
V nedeljo, 21. avgusta, ob 10. uri pa bo v Sodražici g. Turbitt imel nagovor - pridigo, po maši pa srečanje in molitev nad posamezniki.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Marklej

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik