Splošna obvestila november 2016

POGREB v Babnem Polju: umrla je TROHA Marija, pogreb pokojne bo v torek, 8. novembra ob 15h v Babnem Polju.

VEROUK
bo v torek samo za 2. razred v Iga vasi, in za 3. razred v Starem trgu, vsem ostalim zaradi pogreba verouk odpade (5. 7. 9. in 1.raz).

SEMINAR za poglobitev vere v Troedinega Boga: Katoliška karizmatična prenova Slovenije in molitveno občestvo sv. Jožefa župnije Stari trg pri Ložu vabita vse, ki želijo poglobiti ali odkriti svojo vero in zaživeti v moči Svetega Duha, na duhovni seminar z naslovom: "Glejte, zdaj je čas milosti!"(2 Kor 6, 2)
Seminar bo potekal ob sredah v Starem trgu v dvorani kaplanije, od 9. 11. do 7. 12. 2016, takoj po večerni sv. maši ob 18h.

ŽEGNANJE v PODCERKVI: po godu svojega zavetnika soseska sv. Martina v Podcerkvi obhaja žegnanje, v soboto, 12. novembra ob 16.30h. Po maši bo še blagoslov obnovljenega križa na pokopališču. Darovi v puščico (muto) bodo namenjeni tudi za stroške obnovitve križa.

ŽEGNANJE na LAZIH: po godu svojega zavetnika (13. nov.) soseska sv. Brikcija na Lazih obhaja žegnanje in sicer v soboto, 19. novembra. Sv. maša bo ob 16h.

na GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE, ki bo v nedeljo, 20. novembra, ob 15h v Cankarjevem domu v Ljubljani, bo avtobus odpeljal iz Podgore ob 13. uri. Peljal bo skozi Viševek, na Stari trg in pobiral še na Gor. Jezeru.

TEDEN ZAPOROV 2016: v tednu ob 13. do 19. nov. v Cerkvi obhajamo teden zaporov, ki nosi naslov: Gospod, usmili se.

BABNO POLJE - DOBRODELNA PRIREDITEV
v cerkvi sv. Nikolaja v Babnem Polju bo v soboto, 19. novembra, ob 16h dobrodelna prireditev za malo Žano. Vabljeni!

NEDELJA, KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA - v nedeljo, 20. nov. zaključujemo cerkveno leto s praznikom Kristusa, Kralja vesoljstva.

SREČANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV: na zadnjo nedeljo v cerkvenem letu, na nedeljo Kristusa Kralja, 20. nov., vabljeni k sv. maši ob 10h v Starem trgu tisti zakonski pari, ki letos obhajate 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 50., ali celo 60. obletnico poroke in bi pri tej maši želeli Bogu skupaj izreči zahvalo za skupno zakonsko življenje. Prosimo, da predhodno čimprej sporočite v farovž imena vseh, ki bi želeli sodelovali pri tem slavju. Po maši bo še kratko srečanje in pogostitev slavljencev.

ŽEGNANJE NA GORENJIH POLJANAH: pred godom svojega zavetnika, soseska sv. Andreja na Gor. Poljanah v soboto, 26. nov., ob 16h obhaja žegnanjsko mašo. Vabljeni!

TEDEN KARITAS: bo od 21. do 27. nov.
Dobrodelni koncert KLIC DOBROTE z naslovom »V objemu dobrote« bo v sredo, 23. nov. 2016 ob 20h z neposrednim prenosom na 1. programu RTV Slo in Radia Ognjišče (v času koncerta in tudi še ves december se zbirajo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.) Isti dan bo tudi tradicionalno romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo.

SV. CECILIJA - v torek, 22. nov. je god sv. Cecilije, device in mučenke, ki je zavetnica cerkvene glasbe in tudi naših cerkvenih pevcev. Na priprošnjo vaše zavetnice sv. Cecilije naj vam dobri Bog povrne s svojim blagoslovom, ko se nedeljo za nedeljo s svojim petjem trudite lepšati naše skupno bogoslužje. Hvala pevcem obeh župnij, pevcem iz župnije Stari trg in tudi župnije Babno Polje. Hvala tudi organistoma in zborovodjema.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Marklej

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik