Splošna obvestila december 2016

PRVI PETEK: v petek, 2. decembra, bom obiskal bolne in ostarele in jim prinesel Najsvetejše na dom.

OBISK SV. MIKLAVŽA:
Sv. Miklavž s svojim spremstvom angelov in parkeljnov se bo letos srečal z otroki iz župnije STARI TRG v farni cerkvi sv. Jurija v soboto, 3. decembra, ob 18h (sv. maša ta dan bo že ob 17h!!!). Ob tej priložnosti si bomo tudi letos pogledali opereto v treh dejanjih "MIKLAVŽ PRIHAJA", ki jo pripravljajo mladi glasbeniki iz župnije Cerknica.
V BABNEM POLJU pa bo Miklavž obiskal otroke iz župnije Babno polje v nedeljo, 4. decembra ob 16h v cerkvi sv. Nikolaja.
Imena vseh pridnih otrok, ki bi se radi osebno srečali s sv. Miklavžem, lahko priporočite v farovž, do petka, 2. decembra.
Ob tej priložnosti se zahvaljujem občini Loška dolina za pomoč pri izvedbi letošnjega Miklavža.

ŽEGNANJE V VRHNIKI: na god svojega zavetnika, soseska sv. Frančiška Ksaverja v Vrhniki obhaja v soboto, 5. decembra, ob 16h žegnanjsko mašo.

ŽEGNANJE V BABNEM POLJU: pred godom svojega zavetnika sv. Nikolaja župnija Babno Polje ob 8.30h obhaja farno žegnanje.

ČEBELARSKA maša, pri kateri se bodo naši čebelarji spomnili tudi svojega zavetnika sv. Ambroža, bo v nedeljo, 4. decembra, ob 10h v farni cerkvi sv. Jurija v Starem trgu.

Praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE, v četrtek, 8. dec. Skupaj z Marijo se pripravljamo na prihod Odrešenika, Božjega in Njenega Sina. Prosimo jo, da bi - tako kot ona - tudi mi pripravili svoja srca za Kristusov prihod. Vabljeni na Marijin praznik k sv. mašam, ki bodo ob 8h zjutraj in 18h v Starem trgu, in ob 16.30h v Babnem Polju.

KOLEDNIKI:
Vsi otroci, ki bi radi sodelovali pri letošnjem zbiranju darov za v misijone in s tem naredili dobro delo, so vabljeni na uvodni sestanek, ki bo v nedeljo, 4. decembra 2016 po deseti maši. Letos bodo koledniki po vaseh hodili na sv. Štefana, v ponedeljek, 26. decembra 2016.
Vsi, ki ste pripravljeni sodelovati pri prevozu in spremstvu otrok po vaseh prav tako vabljeni na sestanek skupaj s koledniki. Lepo vabljeni!

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA - MARIJO NOSIMO: v petek, 16. decembra, bomo začeli z božično devetdnevnico, s katero se bomo otroci in odrasli v molitvi pripravljali na praznik Jezusovega rojstva – na Božič. Vsak večer bomo v procesiji po cerkvi ponesli tudi Marijo, za njo pa boste otroci, kot je že vrsto let navada pri nas, ponesli tudi prižgane svečke ter prepevali »Marijo smo vzeli...«. Po maši boste otroci dobili tudi ovčko. Vabljeni!

LUČ MIRU iz BETLEHEMA: skavti nam bodo tudi letos v župnijo prinesli plamen iz kraja Jezusove rojstva. Pri nedeljskih svetih mašah na 4. adventno nedeljo nam bodo prebrali tudi Poslanico Luči miru. Plamen in sveče bodo na voljo v cerkvi pred oltarjem in jo boste lahko odnesli na svoj dom. Skavti vam jo bodo ponudili tudi na več mestih po naši Loški dolini, saj bodo postavili stojnico z Lučjo miru.

PRAZNIČNA SPOVED: Na 4. adventno nedeljo, 20. dec., bo poleg spovedi med nedeljskimi sv. mašami dopoldne tudi velika priložnost za božično spoved popoldne ob 15.30h. Spovedovali bodo vsaj 5 ali več dekanijskih duhovnikov. Kdor hoče imeti lepe jaslice za Jezusa v božičnih praznikih, naj se odloči za božično spoved.

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Marklej

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik