ARHIV NOVIC

Obhajanje svetih večerov

Ob kateri uri naj obhajamo sveti večer? Priporočeno je, da ta čudovit družinski obred obhajate pred skupno večerjo. Ko ste vsi zbrani, ko je že vse pospravljeno in skuhano in ko se po napornem tednu malo umirite. Na sveti večer pred jaslicami zmolite tole blagoslovno molitev:
Nebeški Oče, ti si nas ustvaril. Po tvoji dobroti in previdnosti smo postali družina. Na prvi sveti večer se tega še posebej veselimo in smo srečni, da smo povezani med seboj. Prosimo te, bodi z nami in blagoslovi to Božično drevo, znamenje novega življenja. Ko prižigamo lučke na tem drevesu, naj pride na nas tvoj blagoslov. Naj svetloba, ki jo dajejo, in veselje, ki ga prebujajo, napolni naša srca. Naj vsi, ki se veselijo tega drevesa, pridejo do spoznanja in veselja ob odrešenju. Blagoslovi tudi te jaslice. Naj nas spominjajo na rojstvo tvojega Sina Jezusa Kristusa. Priznavamo ga za svojega Boga in odrešenika in te skupaj z njim slavimo in hvalimo zdaj in vekomaj. Amen.

Nato z blagoslovljeno vodo in kadilom blagoslovite in pokadite vse prostore hiše/stanovanja ter vmes molite desetke veselega dela rožnega venca.

 

(foto: pixabay.com)