Splošna obvestila maj 2016

MARIJIN MESEC MAJNIK - ŠMARNICE:
V Podgori v cerkvici sv. Družine, v Nadlesku v cerkvi sv. Jedrt in v Danah pri kapelici sv. Izidorja se boste ves mesec maj zbirali otroci in odrasli ter brali šmarnice za otroke »PATER, KI JE GLEDAL JEZUSA« Napisal jih je duhovnik Aco Jerant, spregovorile nam bodo o sv. patru Piju iz Pietrelcine. Pri mašah v Starem trgu pa bomo brali šmarnice za odrasle: LJUBIM TE, TEREZIJA!, ki jih je napisal Jože Urbanija. Otroci boste vsak dan za spodbudo dobili tudi nalepko z Marijino podobo. Otroci bodo radi hodili k šmarnicam, če boste šli z njimi tudi starši... Vabljeni k tej prelepi Marijanski pobožnosti.

PROŠNJI DNEVI:
pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo ti. prošnje dneve, v katerih prosimo Gospoda za blagoslov na polju in za odvrnenje od hude ure. Naravne nesreče nas vedno znova opominjajo, kako je naše življenje in imetje zelo negotovo. Božja beseda pove: "Nič ni tisti, ki sadi in seje, ampak ta, ki daje rast, Bog." Kuge, lakote in vojske - reši nas, o Gospod! Zavedati se moramo, da je vse v božjih rokah.
Sv. maša in molitev v ta namen bo v ponedeljek v Viševku, v torek pri sv. Petru v Ložu, v sredo v Podcerkvi. Vabljeni.

GOSPODOV VNEBOHOD: v četrtek, 5. maja, obhajamo slovesni praznik, udeležimo se praznične sv. maše ob 17.30h v Babnem Polju ter ob 19h v Starem trgu.

PRVI PETEK - v petek, 6. maja, je prvi petek v mesecu in bom obiskal bolne in ostarele na domu ter jim prinesel Najsvetejše.

GLAVNI SHOD NA KRIŽNI GORI bo na binkoštno nedeljo, 15. maja, ob 15h. Sv. maša na praznik binkošti bo v farni cerkvi v Starem trgu ob 7h in ob 10h. Popoldne ob 15h pa na Križni gori. Vabljeni, da ob 14h skupaj tudi zmolimo križev pot pri kapelicah do cerkve sv. Križa na Križni Gori.

PRVO SVETO OBHAJILO:
Letos se na praznik prvega svetega obhajila pripravlja 18 fantkov in deklic iz obeh župnij. Slovesnost bo v nedeljo, 29. maja, ob 8h v Babnem Polju (1 prvo-obhajanka) in ob 10h v Starem trgu (17 prvoobhajancev).

SESTANEK ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV
bo v petek, 20. maja, ob 19.30h (takoj po večerni sv. maši), da se pogovorimo o bližnji pripravi na prvo obhajilo v župniji Stari trg.

ŽEGNANJA obhajamo:
na Klancah - sv. Pankracij (12.5.)
v soboto, 7. maja, ob 17.30h
v Danah - sv. Izidor (15.5.)
v soboto, 14. maja, ob 17.30h
na Knežji njivi - Sveta Trojica (22.5.)
v soboto, 21. maja, ob 17.30h

Župnijski urad

Župnijski urad Stari trg pri Ložu

Pot na Ulako 5

1386 Stari trg pri Ložu


URADNE URE:

Ob ponedeljkih med 

10.00 in 12.00 ter

vsak dan po sveti maši.

Ob nedeljah in praznikih ni

uradnih ur.

 

Telefonske številke:

031 771 113 - župnik Blaž Dobravec

01 705 89 60 - ŽUPNIJSKI URAD

041 315 788 - duh. pom. Anton Marklej

e-mail: blaz.dobravec@gmail.com

01/232 04 49 - bolniška župnija LJ
Spletna stran je najbolje vidna z novejšimi brskalniki, ki jih lahko brezplačno dobite na spletnih straneh: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome.
Arhiv
Oznanila | Obvestila | Objave | Napovednik